Успешан-фудбалски-викенд

Заслужену и важну победу, и због поправљања позиције на табели и због стицања самопоуздања, остварио је ФК Железничар у недељу, победивши тврду екипу Полета из Љубића са 2:1 (1:0). Стрелци су били Кнежевић (аутогол) у 5. и Томић у 53. минуту за Железничар, док је гол за госте постигао Ружичић из пенала у 97. минуту (судијска надокнада од осам минута). Утакмицу је обележило и кошкање у 80-81. минуту због чега је судија Деспотовић искључио чак четворицу играча – по двојицу са обе стране. Била је то борбена првенствена утакмица прилично изједначених ривала, у којој су оба тима имала своје шансе, од којих су неке искоришћене. 

Жеља је повео врло рано, у петом минуту. Ђукетић је продро по левој страни, упутио оштар центаршут пред гол Чабаркапе, а капитен гостију Кнежевић нехотице је упутио лопту у сопствену мрежу. На 2:0 повисио је Драган Томић одличним шутем са 18 метара у леви угао гола. У 80. минуту дошло је до гужве и кошкања на средини терена због чега је судија Деспотовић показао чак четири картона црвена картона: Немањи Марковићу и Танасијевићу из Железничара и Радисавчевићу и Чабаркапи из редова гостију. Због прекида утакмица је продужена за осам минута, а минут пре краја Ружичић је смањио резултат на 2:1 из једанаестерца.

„Жеља“ јесте и даље при дну табеле, на 14. месту, али је разлика до шестог места само три бода. Жеља ма 12 бодова, колико и Златибор и Полет, док Михајловац, Јединство и Карађорђе имају по бод више. На дну су Шумадија 1903 и Јошаница, на врху крагујевачки Раднички и Шапине. У 12. колу које је најављено за 29. октобар „плаво-бели“ гостују у Михајловцу.

У 11. колу Зоне Дрина Задругар је освојио бод у Сјеници, резултат је био 0:0. У борбеном мечу недостајали су само голови, мада је било по неколико прилика на обе стране. Домаћи су више контролисали игру у последњој четвртини утакмице, али до краја су мреже ипак мировале. Задругар је на 10. месту са 14 бодова, што је пристојна позиција имајући у виду лош старт. У следећем колу у недељу 30. октобра на свом стадиону дочекује Рибницу, која је поражена од убског Јединства са 2:0. Биће то прави комшијски дерби јер Мионичани имају три бода више, а Задругар је у успону форме.