Пораз одбојкашица у Суботици

На старту женске одбојкашке Суперлиге Србије Железничар је изгубио од Спартака без освојеног сета. Коначан резултат је био 3:0 (25:17, 25:21, 25:18). Иако су многи сматрали да су Суботичанке знатно ослабљене у овој сезони, од првог минута су диктирале темпо и у сва три сета на време направили бодовну залиху како би спречиле неизвесност у завршници. Највише узбуђења виђено је средином другог сета у којем су Лајковчанке држале корак, имале су 11:11, али поново успеле да направе разлику (21:16) која им је још једном донела мирну завршницу. И у трећем сету повеле су наше одбојкашице и држале су до истог резултата, а онда су домаће постепено преломиле меч. Кључне су биле добра одбрана и висок блок Суботичанки.

У екипи Спартака најефикаснија је била Јовићева са 20 поена, Рајлић је постигла 16, Средић 11, Богдановић 9. Код Жеље убедљиво највећи допринос игри давала је коректор Бергендорф са 13 освојених поена, која је показала да ће бити значајно појачање, затим Мартиновић са 7 и Андрић са 6. У Железничар су за ову сезону стигле либеро Димић и Пејовићева, а вратила се и примач Раковићева. У редове ТЕНТ-а отишла је најбоља из прошлог првенства, Јовичићева. Шеф стручног штаба и даље је Никола Јерковић.

Железничар: Бергендорф 13, Вељковић 2, Лазаревић 2, Симоновић, Пејовић, Раковић 1, Митровић 2, Андрић 6, Компировић, Димић (либеро), Ракић 4, Мартиновић 7.

Спартак НИС: Јовић 20, Чичић, Рајлић 16, Средић 11, Илић (либеро), Вучковић, Богдановић 9, Пролић 3, Јегдић (либеро), Дабић 2, Батинић, Живановић.