Важна победа у Београду

У претпоследњем колу „Винер штедише лиге“ за одбојкашице ЖОК „Железничар“ је у Београду, после великог преокрета, савладао „Раднички“ са 3:2. Освајање два бода је веома значајно јер отвара могућност за освајање шестог места и бољу позицију у плеј-офу. О томе ће се одлучивати наредне суботе у Хали спортова у Лајковцу, у дуелу са директним конкурентом панчевачким „Динамом“

На Црвеном крсту било је веома узбудљиво, а бодови су били потребни обема екипама јер се и домаћин бори за осмо место, које такође води у плеј-оф. Мотивисани „Раднички“ је повео са 2:0, што је дефинитивно натерало наш тим да се „тргне“ и постепено утакмицу окрене у своју корист. Трећи сет је добијен са 25:20, у наредном је разлика била још већа (25:16) да би  тај брејк лајковачки састав добио убедљиво.
Меч је трајао чак 117 минута, а резултат по сетовима био је: 22:25, 23:25, 25:20, 25:16, 15:6. Највише поена „Жељи“ донеле су Тамара Ракић, Ивана Исаиловић и Марина Тешановић.
С обзиром да је суботички „Спартак“ победио са 3:1 у Панчеву, „Жеља“ је смањио разлику на само два бода тако да ће утакмица последњег кола са „Динамом“ у Лајковцу одлучити шестог члана плеј-офа Суперлиге Србије. Нашим одбојкашицама потребна су сва три бода, односно победа од 3:0 или 3:1.