Девета узастопна победа Железничара и учвршћена лидерска позиција

Девет од девет! Нова победа пред својим навијачима против озбиљног супарника из Бајине Баште – головима Филиповића и Којића Жеља је славио са 2:1. Истовремено је другопласирано Севојно поражено у Осечини тако да је лајковачки тим повећао предност на 6 бодова, уз утакмицу мање од Севојна.

Домаћи су предност од 2:0 стекли у првом полувремену. Повели су у 21. минуту голом Стефана Филиповића, да би у првом минуту надокнаде Димитрије Којић повећао предност. Гости су ублажили пораз поготком Гудурића у 83. минуту.

„Изузетно важна победа за нас против одличне екипе из Бајине Баште! Прво полувреме смо били много бољи противник, дали смо два поготка, али остаје жал за бар још две-три одличне шансе. Да смо их искористили отишли бисмо на паузу са убедљивијим резултатом. Неочекиван пад у игри десио се средином другог полувремена, што је екипа из Бајине Баште искористила и ублажила пораз. Испоставиће се да је то био и коначан резултат од 2-1 за нас. Остаје нам да наредне недеље на тренинзима исправимо грешке са данашње утакмице и да се максимално спремимо за дерби наредног кола, у којем гостујемо одличној екипи Радничког у Ваљеву. Позвао бих навијаче да дођу следеће недеље у Ваљево и да подрже наш тим!“, изјавио је после утакмице шеф стручног штаба Железничара Саша Ђенисић.

Железничар: Грчић, Филиповић, Спасојевић (од 58. минута Петровић Стефан),Томић, Павловић,  Софронић (од 75. Петровић Владан), Којић, Симић, Велимировић, Јовановић (од 46. Радовановић), Глигорић (од 75. Шалипур). Тренер: Саша Ђенисић.

Остали резултати 9. кола: Борац – Савинац 2:0, Осечина – Севојно 2:0, Полимље – Раднички 1:1, Војвода Степа – Дрина 3:4, Рађевац – Јуниор Ново Насеље 0:2. Слободна је била Јежевица.

Табела: Железничар 27, Севојно 21, Осечина 19, Раднички 17, Борац 14, Дрина 14, Слога (ББ) 13, Јуниор 12, Савинац 10, Полимље 10, Рађевац 10, Војвода Степа Степановић 4, Јежевица 2.

У 11. колу 2. новембра Железничар гостује ваљевском Радничком, утакмица на стадиону Пети пук почиње у 13.30. Сусрете између Жеље и Радничког увек посматрамо као дерби, па тако и овог пута, без обзира на тренутно велику разлику у бодовима. Раднички увек има велике амбиције, подржан бучним навијачима, тако да ће овај меч свакако бити велики изазов за лидера Зоне Дрина.