Одбојкашице Железничара друге у првенству Суперлиге!

Одбојкашице Железничара оствариле су највећи успех у шестогодишњем игрању у Суперлиги Србије: освојиле су друго место на крају првенственог дела, одмах иза неприкосновене Визуре! Синоћ су у последњем 18. колу у Обреновцу савладале ТЕНТ са 3:1, по сетовима 23:25, 25:17, 25:22, 25:15. Иако су ове сезоне неколико пута савладале ТЕНТ у првенству и Купу Србије (изгубиле само у Челенџ купу), прилично су се намучиле да освоје три важна бода. Иако су пред крај првог сета водиле са три поена разлике, дозволиле су да Обреновчанке преокрену резултат и добију овај период игре. Лајковчанке су се психолошки опоравиле и доста лако добиле други сет. У трећем су губиле са 17:10, али су направиле сјајну серију од 11:2 за вођство од 21:19 и затим сигурно привеле крају сет. То је преломило утакмицу јер су домаће клонуле духом и у последњем периоду игре освојиле само 15 поена. У Жељи је бриљирала Јована Јовичић са 29 поена, а остале поене освојиле су: Станимировић 13, Гајић 10, Кутлешић и Вигњевић по 6 и Василева 4. 

Железничар је други захваљујући поразу Црвене звезде у Суботици од 3:1. И други фаворит је поражен на гостовању: Клек МД савладао је Јединство из Старе Пазове такође са 3:1. Визура је била неумољива и победила Партизан у гостима са 3:1, док је панчевачки Динамо истим резултатом, такође у гостима, победио отписани Срем (СМ). Визура је прва са 49 бодова (17 победа), Железничар други са 42 (14), Црвена звезда трећа са 41 (13), а Јединство четврто са 38 бодова и такође 13 победа. Из Суперлиге испадају Срем из Сремске Митровице и Клек МД.

У четвртфиналу плеј-офа Жеља ће играти са седмопласираним панчевачким Динамом, а после очекиваног тријумфа у три утакмице састаће се са Црвеном звездом, с којом ове сезоне има лош биланс. Међутим, пре тога, ОК Железничар очекује још један историјски тренутак. Лајковац је 3. марта домаћин финала Купа Србије у којем ће одбојкашице Жеље у мечу са Црвеном звездом покушати да освоје први велики трофеј. Утакмица се игра у 19 часова, док ће се у мушком финалу од 16 часова састати Нови Пазар и Црвена звезда.