Победа одбојкашица после узбудљиве завршнице

У другом колу Суперлиге Србије за одбојкашице Железничар је пред око 400 гледалаца остварио веома тешку победу против Футога, новајлије у елитном такмичењу. Одиграно је чак пет сетова, наше одбојкашице су испустиле предност од 2:1 у сетовима и 18:11 у четвртом сету, да би у тајбреку направиле преокрет после вођства гошћи и ишчупале победу које су већ требале раније да остваре. Коначан резултат је био 3:2 (21:25, 25:16, 25:14, 23:25 и 15:13). Могуће је да је дошло и до опуштања, али су се одбојкашице Футога показале као „тврд орах“.

Након изгубљеног првог сета, девојке Николе Јерковића су се тргле и наредна два добиле убедљиво, дозвољавјући гошћама да дођу само до 16, односно 14 поена. И када је, после убедљивог вођства од 18:11 у четвртом сету, изгледало да је победа од 3:1 и три бода „на дохват руке“, одбојкашице Футога заиграле су одлично и направиле невероватан преокрет, тако да су добиле тај сет са 25:23 и изједначиле резултат. Њихова серија је настављена у тајбреку, водиле су са 11:7 и 13:11, а онда је дошао ред на наше одбојкашице да направе преокрет тако да су у драматичној завршници ипак освојиле прве бодове (два) у новом првенству. Поново је коректор Бергендорф била одлична тако да је сврстана и у тим кола.

Железничар је у групи тимова од 4. до 7. места са по једном победом и поразом. По две победе остварили су Јединство из Старе Пазове, ТЕНТ и Динамо, док су за сада без тријумфа Црвена Звезда, Футог и МД Зрењанин, с тим што Београђанке и Футошанке имају по један бод.

Железничар: Бергендорф, Вељковић, Лазаревић, Симоновић, Пејовић, Раковић, Митровић, Андрић, Компировић, Димић (либеро), Ракић, Мартиновић. Тренер: Никола Јерковић.