Будућност-Крушик убедљив против Железничара

У комшијском дербију 10. кола Српске лиге Запад, јуче у Ваљеву Будућност-Крушик убедљиво савладала Железничар са 4:1 (2:0). Домаћи јесу били фаворити, али наш тим није пружао довољан отпор како би утакмица имала драж дербија. Голове за Ваљевцe постигли су Обадовић у 13, Јанковић (једанаестерац) у 25, Рашевић у 63. и Исидоровић у 84. минуту, док је утешни погодак, мада мајсторски, за Жељу постигао Софронић у 86. минуту. Иако није постигао ниједан гол, као најбољи појединац на мечу истакао се Илић, добро познат навијачима Железничара, који је учествовао у акцијама код постизања прва три гола. Новом победом Ваљевци остају у трци за врх табеле, док се стручни штаб И фудбалери “плавих” морају својски потрудити да освоје сваки бод, како би се одлепили од дна табеле. 

Обадовић је гол постигао већ у 13. минуту, ударцем главом са петерца после центаршута Илића. Важан тренутак догодио се у 25. минуту када је судија Ђорђевић из Гуче старт Јеремића на Илићу на линији шеснаестерца оквалификовао као пенал, а Јанковић то претворио у гол. Пре тога, Гентић је код прекида ударцем главом погодио пречку гола Железничара. У другом полувремену Рашевић је с десног бока искористио употребљив пас Илића за 3:0, а на 4:0 повисио је Исидоровић после прецизне акције са Крстићем. Када је већ изгледало да ће Жеља кући пуне мреже, а без почасног поготка, Софронић је са ивице шеснаестерца искоса, с леве стране, маестрално послао лопту преко Ивановића у његов супротан угао.

Будућност-Крушик: Ивановић – Павловић, Гентић, Стевановић, Радовић – Солдатовић, Јанковић, Рашевић, Ристић (Поповић), Илић (Исидоровић) – Обадовић (Крстић).

Железничар: Танасијевић – Јеремић, Симић, Шалипур, Ђукетић (Павловић) – М. Марковић, Дељанин, Обрадоић Плећић, Софронић (Мустафи) – Матић (Н. Марковић).

У 11. колу, наредног викенда, Железничар дочекује Полет из Љубића.