Убедљива победа Железничара против Златибора

Чекали смо девет кола и дочекали убедљиву игру Железничара: охрабрује недељна победа против Златибора са 3:0 (2:0) у 9. колу Српске лиге Запад.  Стрелци су били Симић, Софронић (пенал) и Н. Марковић. Пред око 300 гледалаца „плави“ су повели у 27. минуту голом Симића – после изведеног корнера он је највише скочио на првој стативи и затресао мрежу гостију. После обарања Плећића у казненом простору Златибора, судија Петровић из Смедеревске Паланке показао је на једанаестерац који је реализовао Софронић. Коначан резултат поставио је капитен Небојша Марковић ударцем са 16 метара у леви угао голмана Лучића.

После друге првенствене победе Жеља има девет бодова, колико и Јошаница, и налази се на 14. месту. Испод су Златибор са 8 и аранђеловачка Шумадија са 4 бода. На врху је крагујевачки Раднички, који је код куће савладао Полет са 1:0, док су Шапине претекле Будућност-Крушик након победе од 2:1 у директном дуелу. У следећем колу нашег српсколигаша очекује комшијски дерби у Ваљеву.

Јуче су за Железничар наступали: Анђелковић, Јеремић, Ђукетић, М. Марковић, Павловић, Симић, Томић, Дељанин (Матић), Обрадовић, Плећић (Мустафи), Н. Марковић, Софронић.