Општинско веће прихватило Предлог ребаланса буџета

Општинско већe je на трећој седници прихватило Предлог ребаланса буџета, који ће на седници у понедељак 20. јуна разматрати одборници скупштине Лајковац. Повећана су средства за скоро 30 милиона динара у сегменту социјалних давања: за породиље, пензионере са најмањим примањима и вантелесну оплодњу. Усвојене су и измене програма рада Дирекције за уређење и изградњу и Градске чистоће, чиме су створени услови за нове пројекте као што је водоснабдевање, повећање броја гробних места, радови у месним заједницама, између осталих и завршетак школе у Јабучју где ће бити финиширано партерно уређење. 
– Са партерним уређењем и пуштањем у рад хлоропостројења у порти цркве надам се да ћемо стећи услове да напокон у септембру школска година у Јабучју може почети у новој згради. Издвојио бих из дневног реда и Правилник о одобравању и финансирању програма којима се остварује општи интерес у области спорта на територији општине Лајковац. Битна је чињеница да у наредном периоду због Закона о финансирању спортских организација свака ће моћи да добије максимално 20 одсто од буџетског фонда – издвојио је неке делове седнице председник Општине Андрија Живковић у уобичајеној изјави новинарима после заседања Општинског већа.
Општина је усвојила и закључак везан за програм обнове мостова на територији општине Лајковац, у укупном износу од 28 милиона динара, која ће бити финансирана средствима републичке Канцеларије за обнову и развој. Завршени су тендери и изабрани извођачи тако да ових дана треба да почне обнова моста у Пепељевцу, а после у Ратковцу. Ове одлуке биће разматране и на наредној седници скупштине општине Лајковац, која је заказана за понедељак 20. јун. Ово ће бити последња седница пред летњу паузу, наредно заседање може се очекивати у септембру.