Скупштина усвојила Одлуко о завршном рачуну буџета

На другој седници Скупштине општине Лајковац усвојена је Одлука о завршном рачуну буџета за прошлу годину, Извештај о раду за прошлу и Годишњи програм рада за ову годину Заједничког центра за социјални рад ”Солидарност”, Одлука о одређивању аутобуских стајалишта на територији општине Лајковац и Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Дирекције и комуналног предузећа. 
Укупни буџетски приходи у току прошле године износе 725 милиона динара, проценат остварења је 108%. У структури прихода предњачи порез на зараде, накнаде за коришћење минералних сировина и унапређења животне средине. Расходи износе 1, 4 милијарде динара, а извршење 856 милиона. Од тога инвестицје обухватају 29 %, а 71 % текући расходи. Степен извршења инвестиција у односу на њихов план је око 35 %. Општина је из 2014. у 2015. годину пренела 694 милиона динара. 
На скупштинин је усвојен извештај о раду Центра за социјални рад ”Солидарност ” у протеклој и план рада за ову годину. Директор Милан Јовановић известио је одборнике да је у 2015. години за разне видове помоћи за кориснике Општина из буџета издвојила пет милиона динара, а да укупна давања за разне видове помоћи износе 17 милиона динара. У овој години очекује се реализација пројекта за ангажовање три геронто-домаћице на подручју општине Лајковац. 
Скупштина је дала сагласност на прве измене и допуне програма обнове мостова на реци Колубари у месни заједницама Пепељевац и Ратковац. За те намене Канцеларија за јавна улагања издвојила је близу 29 милиона динара. Одборници су дали сагласност на именовање председника и чланова Надзорног одбора Дирекције и комуналног предузећа као и Стручног тима.