Проглашење победника поетског конкурса Градске библиотеке

У петак 20. марта у 13 часова, у великој сали Општине Лајковац, Градска библиотека организује свечану доделу диплома и захвалница победницима и учесницима поетског конкурса ” Пролеће у мени царује”.

Поетски конкурс је расписан почетком фебруара поводом 21. марта – Дана поезије и трајао је до 16. марта. Ученици обе основне школе на територији наше општине су се јако добро одазвали на конкурс, што говори о одличној сарадњи Градске библиотеке и  школа.

Комисија је радила у саставу: Марина Пажиновић, библиотекар у ОШ “Миле Дубљевић, Данијела Негић, библиотекар у ОШ “Димитрије Туцовић”, Снежана Живановић Јоксић – књижничар на дечјем одељењу, Весна Вујичић – књижничар на дечјем одељењу и Дарен Миливојевић – библиотекар. Комисија је 16. марта прегледала приспеле радове и донела одлуку о победницима, о прва три места  за ниже разреде  и прва три места за више разреде.

Ово је друга година како Библиотека расписује конкурсе на различите теме, што ће се наставити и наредних година и бити уврштено у Програм рада.