Звезда убедљива и у другом мечу

У сјајној атмосфери, у препуној новој Хали спортова у Лајковцу (око 1000 гледалаца), „Црвена звезда“ је још једном показала да је у овом тренутку јачи тим у односу на „Железничар“. Међутим, све похвале за управу, стручни штаб, одбојкашице и све пријатеље клуба, који је постао стабилан српсколигаш. Још један успех лајковачког спорта увеличао је председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић, који је лајковачким основцима из више школа уручио 180 лопти, поклон Савеза.

Освојивши трећу годину за редом шесто место и наступ у плеј-офу, „Жеља“ је постао стабилан суперлигаш, који на најбољи начин промовише Лајковац. Одбојка је све популарнија међу младима, клуб има све више девојчица у млађим категоријама, а изградњом Хале спортова створени су услови за много бољи рад. Атмосфера на такмичењима у Хали је одлична, а перспектива развоја дворанских спортова све већа.

Београћанке су и у другом мечу тријумфовале са 3:0, не дозволивши домаћим одбојкашицама да освоје ни сет, и тако се пласирале у полуфинале плеј-офа. Као и у првом дуелу, Лајковчанке су пружиле јак отпор почетком меча. Држале су се домаће до резултата 17:18, али су црвено-беле серијом од 7:1 убедљиво стигле до вођства од 1:0.

Слична слика виђена је и у наставку. Поново се водила изједначена борба до средине сета, али се Београђанке, предвођене Аделом Хелић и Јеленом Трнић постепено повећавале предност, да би у завршници поново одиграле без грешке, што је било више него довољно за 2:0.
 
У трећем сету Звезда је стигла до убедљивих 22:13. Тренер Бранко Ковачевић тада је пружио шансу већини својих одбојкашица, што је „Жеља“ искористио и серијом од 7:1 стигао до подношљивих 20:23. Ипак, Звезда је са два поена ставила тачку на меч, за пласман у полуфинале плеј-офа.

Железничар – Црвена звезда 0:3 (18:25, 19:25, 20:25)
 
Дворана: „Лајковац”. Гледалаца: 1.000. Судије: М. Јанковић (Ниш), И. Марковић (Обреновац).Трајање меча: 75 минута. Резултат у серији: 0:2.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 7, Лазаревић 2, Тешановић 6, Војиновић 3, Исаиловић 5, Ракић 13, Златић (либеро), Вељковић, Симоновић, Аћимовић 1, Раковић, Кнежевић. Тренер: Никола Јерковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 10, Поповић 5, Хелић 19, Миленковић 8, Кецман 3, Милович 3, Росић (либеро), Брђовић, Стијепић 1, Лукић 4, Чанак, Пушић. Тренер: Бранко Ковачевић.

Такође максималним победама у гостима над Крагујем и Динамом у полуфинале су се очекивано пласирали Визура и НИС Спартак. „Мајсторица“ ће се једино играти између ТЕНТ-а и Јединства јер су Старопазовчанке на Убу славиле чак са 3:0.