Одбојкашице оствариле циљ

Одбојкашице „Железничара“ испуниле су очекивања победивши у последњем колу Суперлиге панчевачки „Динамо“ са максималних 3:0 (25:18, 25:23, 25:18), чиме су директног конкурента потиснуле са шестог места. У плеј-офу наш тим ће играти против „Црвене звезде“.

Лајковчанке су већих проблема са гошћама имале само почетком другог сета, у којем је „Динамо“ једно време водио, али су домаће преокренуле на 9:8 и нису испуштале предност до краја. Овај сет добиле су и са најмањом разликом да би у трећем поново ствари поставиле на своје место.
 
Током читаве утакмице правиле су мање грешака, имале знатно бољи пријем и напад, као и добар сервис. Највише поена забележиле су Ракић (18) и Стојковић, Тешановић, Војиновић и Исаиловић – 9 поена.

Захваљујући бољој сет разлици, друго место заузео је „НИС Спартак“ који је освојио сва три бода (3:1) против лидера „Визуре“, док ће „Црвена звезда“ као трећа у плеј-офу играти са „Жељом“. У лигашком делу Београђанке су биле успешније.

Шесто место донело је и учешће на Балканском купу, које ЖОК „Железничар“ жели да организује у Лајковцу.

Железничар – Динамо 3:0 (25:18, 25:23, 25:18)
 
Дворана: Хала спортова „Лајковац”. Гледалаца: 500. Судије: Ђорђе Стевановић (Београд) и Иван Лазаревић (Шабац). Трајање меча: 73 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 9, Лазаревић 2, Тешановић 9, Војиновић 9, Исаиловић 9, Ракић 18, Златић (либеро), Аћимовић, Вељковић, Симоновић, Раковић, Кнежевић. Тренер:Никола Јерковић.
ДИНАМО: Ашћерић 1, Лазић 7, Симић 10, Коцић 6, Спремо 5, Божић 2, Петров (либеро), Новаковић 4, Петровић 2, Ђурђевић 2, Владисављев, Марковић. Тренер: Александар Владисављев.